Utför din badrumsrenovering i retrostil – Just nu i Malmö

Posted by on


En nygammal stil

I badrummet spenderas mycket tid och det har blivit ett rum som allt fler väljer att renovera i en personlig stil. För den som gillar retro och allt vad det innebär finns många roliga möjligheter om man håller på att planera en badrumsrenovering. Resultatet blir annorlunda och lekfullt med mjuka färger och häftiga mönster. Ett badrum att trivas i helt enkelt, vilket såklart är väldigt viktigt när man lägger mycket pengar på en omfattande renovering.

Material till ytskikten

För en badrumsrenovering i retrostil kommer materialvalen till ytskikten spela en stor avgörande roll. Våtrumstapeter (går att köpa i Malmö) med stora mönster eller ett klassiskt kakel fungerar lika bra beroende på vad man själv föredrar mest. Kaklade väggar och en läcker matta på golvet är en perfekt kombination för den här stilen och gör dessutom att golvet blir väldigt enkelt att hålla rent. Varför inte välja en schackrutig golvmatta tillsammans med gröna eller klassiska vita väggar? Det finns många spännande sätt att mixa och matcha med både färger och mönster och utbudet av både kakel och våtrumsmattor i Malmö passar utmärkt för en badrumsrenovering i retrostil.

Pastellfärger

Ett annat tips för att lyckas med en badrumsrenovering i retrostil är att använda sig av pastellfärger. Grönt, blått, gult och rosa i mjuka toner på väggar eller inredning sätter en härlig känsla i rummet och påminner om det som var modernt för ett par årtionden sedan. Vill man inte måla en hel vägg i grönt eller köpa ett rosa handfat kan man alltid välja textilier så som mattor och handdukar i dessa färger, för att enkelt kunna byta ut dom och skapa en ny känsla i rummet när man tröttnat på det gamla.

Tips på inredning

Förutom att ytskikten spelar en avgörande roll för känslan så gör även inredningen det. Teakmöbler har blivit populärt igen och hittar man ett gammalt teakskåp kan man till exempel använda det som förvaringsmöbel under ett fristående handfat. Mässingsdetaljer och växter med stora gröna blad gör sig också bra i ett badrum i retrostil och skapar dessutom en varm och inbjudande känsla. När man gjort grovjobbet med sin badrumsrenovering kan man leka med inredningen för att hitta den känsla man vill ha och det finns inget som är rätt eller fel i den här stilen.

Valmöjligheterna är stora för den som vill skapa ett riktigt härligt badrum med retrokänsla. Stilen är bred och väldigt blandad och det är relativt enkelt att skapa något unikt. Blanda gammat och nytt för ett extra personligt resultat och våga leka med både färg och form. Vill du har fler tips innan du skall renovera ert badrum, kika med https://badrumsrenoveringmalmö.nu, så hjälper dom dig.