När man har utfört en hel badrumsrenovering så är man ganska trött på det och vill gärna att ens badrum ska hålla så länge det bara går. Bänkskivan är ofta det som är centralt i ett badrum och det som ögonen faller på så fort man träder in i ett badrum. Här ska vi titta på hur man bäst sköter om olika typer av bänkskivor efter sin badrumsrenovering.

Granitskiva
Granit är ett dyrt material att använda sig av i en badrumsrenovering men det lönar sig då det handlar om skötselråd i alla fall. Granit kommer hålla hur länge som helst och det ända du behöver göra är att torka av med en trasa av microfiber och lite varmt vatten så kommer den att bli som ny igen. Ibland kan du använda lite rengöringsmedel om det var ett tag sedan din badrumsrenovering eller att du rengjorde skivan men det är ofta inte nödvändigt.

Corian
Har man valt corian i sin badrumsrenovering som material till sin bänkskiva behöver man heller inte här vara speciellt noga med medel och hur man rengör. Det räcker med en trasa och vatten med något milt medel i. Dock så ska det sägas att med jämna mellanrum från och med att man är klar med sin badrumsrenovering så rekommenderas det att man rengör hela ytan väldigt noggrant, annars kan det bli så att det tappar lystern och bli fläckar där man har torkat som mest. Man använder då ett diskmedel för ytor som är högblanka, det finns speciellt för detta som man kan köpa. Om det är så att du fått en skada på din corian skiva så kan man faktiskt laga detta om man ringer en passande entreprenör eller ditt ställe där du köpte skivan.

Silestone
Om du har valt silestone i din badrumsrenovering så kan du vara lycklig. Precis som med granit så är den här kvarts stenen som materialet innehåller väldigt lätt att sköta om. Du bara torkar av den med en trasa då och då.

Laminat
Har man valt att lägga sig i en lite lägre budget i sin badrumsrenovering och valt laminat bänkskiva så är rådet att man rengör med handdiskmedel. Det är fördelaktigt om du inte kan få bort vissa fläckar att du köper dig en borste av nylon, det kommer att hjälpa dig få bort dom. Laminat är väldigt bra på att klara starka medel man behöver använda sig av ibland men blir det för starkt kan även detta material få fläckar på sig. Det som är det negativa med laminat är att det är känsligt för hårda material så var försiktig så du inte ger din bänkskiva en stöt i eller efter din badrumsrenovering.