Köksrenovering, saker att fundera över.

Posted by on


En köksrenovering är underbart men kommer alltid med lite blod, svett och tårar. Du måste välja om du ska anlita en firma för att utföra din köksrenovering och lägga en stor summa pengar eller om du ska utföra den själv men att det kan ta månader att genomföra.

 En köksrenovering kan få ditt gamla hem att kännas helt nytt då köket ofta är ett centrum i varje hushåll där familj och vänner samlas och umgås. Innan du genomför en köksrenovering så kan det vara värt att tänka över följande.

 Behov, önskningar

Många gånger blir en köksrenovering en besvikelse eller en chock på grund av priset. Detta är ofta på grund utav att man inte har satt sig ner och tittat på vad man verkligen vill ha och vad man har råd till.

 Man får börja med att fråga sig vad man upplever för problem med det nuvarande köket. Är det för litet vid platsen där man lagar mat? Är det för dåligt med plats för ett matbord? Eller har det helt enkelt passerat datum? Gör en lista av dom behoven och önskningar du har listade i ordning. Då är det lättare att välja bland det du faktiskt behöver och det du bara vill ha.

 Verklighetsförankring

Tänk dig för redan tidigt i din planering för din köksrenovering och titta på själva arbetet som kommer att behöva utföras samt kostnaderna för hela kalaset.

 Om din köksrenovering kommer utföras av en firma så måste man tänka över om man är beredd att ha snickare och arbetade där i veckor och kanske till och med månader som klampar runt i ditt hus. Det kommer att kännas som en byggarbetsplats och inte särskilt mysigt att bo i. Om du planerar att utföra din köksrenovering själv så kommer det förmodligen att ta mycket längre tid, har du egentligen den tiden? Och har du kunskapen som krävs för att utföra det ordentligt?

 Den största fråga är, har du verkligen pengarna som krävs för en köksrenovering? En ordentlig köksrenovering där man vill färdigställa sitt drömkök kan gå upp mot en 500 000. Däremot om man är en ensamvarg och vill förminska köket lite så kanske ett mer enkelt och praktiskt val av kök är bäst. Ett kök är ett väldigt personligt utrymme och en persons idé kan vara helt olik en annans.

 Kompromissa din Köksrenovering & Badrumsrenovering

Om man har en begränsad budget vilket de flesta har så får man vara beredd på att kompromissa många gånger och göra val där man får spara in på kronorna. Det enklaste men dyraste sättet att utföra din köksrenovering är genom att ge en firma uppgiften att planera och designa hur köket ska se ut. Du sparar mest pengar om du tar hjälp av nära och kära med den biten som handlar om smak och tycke.

 Var också beredd på att kompromissa med materialet i din köksrenovering. Det är lätt att segla i väg i drömmarna på byggvaruhuset men det finns ofta många fina val på budget avdelningarna också.