Att tänka på när du skall renovera badrum

Posted by on


Att riva är inte helt enkelt

Har det blivit dags för att renovera badrummet är första steget såklart att riva ut det gamla badrummet. Är det dessutom av äldre modell blir det mer jobb eftersom det inte fanns samma krav gällande våtrum tidigare, så fler saker kan behöva rivas ut och bytas. Det finns några bra saker att tänka på när det är dags att riva ut det gamla för att sätta in ett nytt, fräscht badrum.

Rivning av ett äldre badrum

Har du ett gammalt badrum i dagsläget och planerar att renovera badrum blir det mycket jobb redan från start. Förr var det inte lika noga vad man använde för material i våtutrymmen och man kan alltså behöva riva ut precis allt innan man kan påbörja det nya bygget. Det är viktigt med en bra grund och om man är minsta lilla tveksam på vilket material som använts så är det bättre att riva ut det och sätta in nytt, så att ditt nya badrum uppfyller kraven och att försäkringen täcker ifall det skulle hända något.

Lokalisera rör och installationer

Ligger ledningar och rör innanför väggen är det viktigt att försöka lokalisera dessa så att man inte råkar ta sönder dom. Detsamma gäller med elledningar och andra installationer  i Göteborg som kan riskeras att ta skada vid rivningen. Ska man byta ut vattenrör och annat är det såklart viktigt att man kommer ihåg att stänga av vattnet innan man börjar såga och riva loss dom gamla rören, annars riskerar man en vattenskada innan man ens kommit ingång med det nya projektet.

Använd rätt verktyg

När du skall renovera badrum Göteborg behövs många olika typer av verktyg och så även vid rivning. Det kan vara svårt att få loss gammalt kakel och man kan behöva använda olika slags sågar om väggar behöver tas upp. Har du möjlighet att låna verktyg av någon bekant är det bra, annars brukar det finns möjlighet att hyra per dygn hos olika företag i Göteborg. Att köpa verktyg för ändamålet kommer bli dyrt så börja med att se efter vad du kan låna eller hyra innan du införskaffar dig det som behövs.

Förarbete

Förarbetet vid en badrumsrenovering är extremt viktigt för att undvika framtida skador. Att riva behöver inte vara så svårt bara man är noggrann och vaksam under tiden men känner man sig minsta lilla osäker vid något moment är det bättre att ta hjälp från en hantverkare i Göteborg, eller rådfråga någon som har kunskap på området.